• Coralreef tester: Triton Balling

 • Acropora sp.

 • Nano fisk

 • Vandparametre

 • Akvariefoto - tips og tricks

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Klik her og læs mere
Artsbeskrivelser
Bliv klogere på dine korallers krav.
Klik her og læs mere
Teknik artikler
Læs om de forskellige tekniske apparater.
Gå til opstart og drift
Opstart og drift
Læs om opstart og drift af saltvandsakvariet.
 

NewJet pumper og sydeuropæisk temperament

NEWA og Aquarium Systems brød samarbejdet sidste år.

NewJet pumper har været produceret i mange år og bruges flittigt af akvarister til bla reaktorer og returpumper. NewJet har været et italiensk kvalitetsprodukt fra de fransk/italienske joint-venture virksomheder Aquarium Systems og NEWA Tecno Industria. Aquarium Systems slog deres rødder tilbage i 1964 og har produceret tilsætninger til akvarier og er især kendte for deres flagskib - saltet "Instant Ocean" samt NewJet pumperne.

Italienske NEWA er den måske knap så kendte virksomhed, men med mere end 25 år på markedet er de ganske solidt placeret i branchen. NEWA har produceret varmelegemer og pumper til havedamme og akvarier for Aquarium Systems.

Når vejene skilles

Franske Aquarium Systems har i en årrække haft NEWA under deres vinge og solgt NEWA's produkter under Aquarium Systems navn - især den kendte NJ-pumpeserie som rigtig mange af os har stående i akvarierne. Vender man pumpen om vil man også kunne se de to firmaers logoer præget. Men det lykkelige ægteskab holdt ikke og parterne er gået hver til sit, primært fordi NEWA har ønsket at stå på egne ben og forstærke deres eget brand . Det er i sig selv ingen videre historie - der er dog lige det "men", at selvom NEWA fortsat producerer bla deres kendte NJ-serie, så har Aquarium Systems valgt at beholde navnet på produktserien og er nu selv begyndt at få produceret pumper under navnet NJ-serien.

Der eksisterer altså nu to pumpeserier fra to forskellige producenter med samme navn. Det er i den forbindelse værd at vide at for forbrugeren, at Aquarium System nu får produceret deres pumper i Kina, hvor NEWA fortsat har deres samme kvalitet produceret i Italien. Så ønsker man fortsat at købe den velkendte NewJet-kvalitet, skal det nu foregå under det oprindelige navn NEWA.

Den opmærksomme læser vil opdage, at der flere steder på Aquarium Systems hjemmeside står NEWA på produkterne, men dette er altså ikke til fældet med Aquarium Systems egen NJ-serie - "Sagen er den, at de New Jet, Maxi Jet pumper og Visiterm varmelegemer som Aquarium Systems sælger til deres forhandlere og butikker er helt andre produkter, som ikke er lavet i Italien og intet har at gøre med vores produkter " udtaler Area Sales Manager Aksana Villik fra NEWA.

NJ-serierne kan findes på følgende link:

NEWA Tecno Industria

Aquarium Systems

Foder

 • Fiskefoder
 • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Menu

 • 1