Micromussa sp.

Familie: Mussidae
Beskrevet: M. amakusensis(Veron, 1990), M. diminuta(Veron, 2002), M. minuta(Moll and Borel-Best, 1984)
Region: Østlige Indonesiske Ocean op til Japan.

Belysning:

Foretrækker generelt medium - kraftig.

Cirkulation:

Helst medium, for kraftig hæmmer polypudfoldelsen.

Fodring:

De bør fodres med foder som fx. artemia, rejer, muslinge- eller blækspruttestykker en gang eller to om ugen om natten/i mørke.

Farver:

Rød, grøn, pink, orange, blå, lilla og mange andre flourescerende farver.

Beskrivelse:

Micromussa sp. har tidligere hørt underAcanthastrea sp., men man besluttede at dele slægten op således at arter med polypskeletter mindre end 8 mm blev tildelt en ny slægt. Derfor er dette også den nemmeste måde at adskille dem. Micromussa sp. "corallites" måler 5-6 mm.

Holder man korallen i et stabilt system og samtidigt fodre den vil den vokse forholdsvis hurtigt. Samtidigt vil den også hele hurtigt efter en fragmentering.

Micromussa sp. er forholdvis nem at fragmentere, det kræver dog lidt mod første gang. En af de nemmeste måder er at skære dybt(1-2 cm) ned i korallen med fx. en dremel og så flække den over med en mejsel. Beregn en måneds tid før korallen igen er pæn at se på. Det er vigtigt at korallen efter fragmenteringen får ro, dvs. man skal ikke sætte de små fragmenter på sandbunden, hvor de konstant vil blive forstyrret at sandkorn der lander på vævet.

Arter:

M. amakusensis, M. diminuta og M. minuta

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1