Cynarina sp.

Familie: Mussidae
Beskrevet: Bruggemann, 1877
Region: Indonesiske del af Stillehavet.

Belysning:

Foretrækker generelt medium belysning, undgå for kraftig(HQI), da det hæmmer polypudfoldelsen og kan give vævstab.

Cirkulation:

Helst svag, må under ingen omstændigheder være kraftig.

Fodring:

De bør fodres med foder som fx. artemia, rejer, muslinge- eller blækspruttestykker en gang eller to om ugen om natten/i mørke.

Farver:

Typisk brun, grøn, pink, rød m.fl.

Beskrivelse:

En spændende koral som kan udvide sig meget, op til flere gange skelettets størrelse(Eks. Skelettet er ca. 8 cm, polyppen er ca. 35 cm). I løbet af dagen vil den puste sig op, om natten lukker den sig sammen, men tentaklerne vil komme frem. Den kan også finde på at have tentaklerne fremme i løbet af dagen. Undgå at stille dem for tæt på andre koraller, makroalger m.m., da det vil begrænse deres polypudvidelse.

Cynarina sp. er en af de største enpolyppede koraller der findes, den er ikke specielt udbredt i handelen, men den er bestemt et hvert prydakvarie værd. På grund af den voldsomme polypudvidelse bør man være forsigtig med håndteringen af denne koral, samt at den nemt får skader fra fx. "ikke reefsafe" fisk. Især kirurger og kejsere finder den svært uimodståelig.

Arter:


C. lacrymalis og C. macassarensis

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1