Lobophyllia sp.

Familie: Mussidae
Beskrevet: de Blainville, 1830
Region: Indonesiske Ocean og Stillehavet.

Belysning:

Foretrækker generelt medium - kraftig.

Cirkulation:

Helst svag, for kraftig hæmmer polypudfoldelsen.

Fodring:

De bør fodres med foder som fx. artemia, rejer, muslinge- eller blækspruttestykker en gang eller to om ugen om natten/i mørke.

Farver:

Typisk brun, grøn, pink, rød m.fl.

Beskrivelse:

Lobophyllia sp. er en nem stenkoral til begynderen. Man bør dog være opmærksom på den kan være agressiv overfor andre koraller som står for tæt på. Lobophyllia sp. æder om natten, her kan de fodres med det nævnte foder, det er dog ikke strengt nødvendigt, da de kan nøjes med symbioseforholdet med deres zooxantheller i lang tid af gangen. Dog har flere akvarister berettet om øget vækst ved fodring med kødholdigt foder og de kan blive ret store, i naturen findes i op til +1 m.

Det er vigtig, at sørge for korallen står i lav cirkulation, da for meget cirkulation kan forhindre korallen i at puste sig op, hvilket kan medføre at den dør.

Alt afhængigt af hvilket og hvor meget lys korallen står under kan farven skifte. Ved placeringen af korallen skal man passe på at røre ved vævet, da skelettet under er dannet af en masse skarpe spidser, som nemt kan stikke hul på vævet.

Lobophyllia sp. er ikke den bedste kandidat til fragmentering, ønsker man at prøve sig med det, kræver det god vandkvalitet.

Kan være svær at skelne fra Symphyllia sp., men en sikker forskel er at Lobophyllia sp. har adskilte corallitter, hvor Symphyllia sp. har sammenvoksede corallitter.

Arter:

L. corymbosa, L. hataii og L. hemprichii

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1